De therapeut

De Therapeut

relatietherapeutMijn naam is Karin Leenards en ik ben geboren in 1962. Sinds 1982 werk ik in de hulpverlening en vanaf 1986 in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb werkervaring opgedaan ,zowel klinisch als poliklinisch, in de jeugd- en volwassen psychiatrie, binnen GGZ “Reinier van Arkel” te Den Bosch en als systeemtherapeute in Utrecht binnen een instelling voor verslavingspsychiatrie. Momenteel werk ik bij Fivoor, een instelling voor forensische psychiatrie. Hier behandel ik o.a. adolescenten en hun ouders. Daarnaast ben ik in 2011 begonnen met mijn eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie in Den Bosch (Engelen).

Mijn visie is dat problemen bijna altijd ontstaan in relatie tot de omgeving. Ik ben enorm gefascineerd geraakt door de dynamiek die binnen systemen speelt en patronen die zich hierin ontwikkelen. Sommige patronen kunnen zelfs ziekmakend zijn, beïnvloeding van deze patronen kan dan helend werken. Vanuit mijn ervaring weet ik dat het effect van behandeling van het systeem op de lange termijn, vele malen groter is dan dat een persoon uit dit systeem individueel behandeld wordt. Ik vind het belangrijk om niet alleen naar de problemen te kijken, maar juist ook naar de de dingen die goed gaan en ik stimuleer cliënten graag bij het zoeken naar eigen oplossingen.

Als therapeute ben ik een betrokken, empathisch persoon, die op een directe en integere wijze met u samenwerkt, om uiteindelijk het doel van uw behandeling te bereiken. Meestal werk ik vanuit de methode van EFT (Emotionally Focused Therapie). Hierbij richt ik me op de emotionele verbinding tussen mensen, juist omdat een verstoring in deze verbinding de relatieproblemen kan veroorzaken. Het helpt partners niet alleen om meer open te zijn en elkaar te vertrouwen, maar ook elkaar beter te kunnen bereiken op een emotioneel niveau. Ik ervaar het als een voorrecht om cliënten in dit proces te begeleiden.

Meest recente berichten